HTML

naplo

blogtanulás keservesen

Friss topikok

  • Juhász Anna: Écikém!Gratulálok, szuper vagy! Mostanában fogok érdeklődni, hogy melyik könyvtárban van esetleg i... (2010.10.20. 14:33) blogol a család

Linkblog

Archívum

3.bejegyzés Zsófi

2010.10.07. 11:55 ecike

Vannak változások,történések az életemben, amelyek nem csak az ujdonság erejével hatnak rám, de valósággal a csodával határos módon.

Az egyik ilyen a repülés.

Minden alkalommal,amikor a gép elrugaszkodik a földtől azt hiszem, ez nem lehet valóság, pedig eddig 114 X  "repülgettem" a 80 év alatt több kontinens és világtenger fölött.De ez már régi történet.

Első repülő utam még a 49-50-es évek táján történt,amikor hazánkban még belföldi járatok léteztek.Budapestről Pécsig mentünk a 18-20 személyes kis géppel, 800 m magasságban,jól lehetett látni még azt is,hogyan teker a kerékpáros .Gépkocsiforgalom nem volt,mindössze néhány teherautó közlekedett az utakon, no és a vonat.Manapság pedig ugyebár 8-9 ezer méteren már térképszerüen látjuk a földet.

A másik "csoda" érzés a számítógép rendszer megjelenésével tört rám, amikor villámgyorsan elterjedt a világon és szinte az élet minden területét behálózza.

Az alábbi történet ezt példázza a családon belül:

Nászasszonyom unokája férjhez ment egy magyar informatikus mérnökhöz,aki a kaliforniai Silícium Völgyben dolgozik. Két éve született egy kislányuk,Zsófi.A család természetesen kinn él Kaliforniában. Igen ám,csakhogy a dédi nehezen viselte a távolságot amiért nem láthatja első dédunokáját.Mivel 89 éves,ez nem mindegy. Igy történt,hogy az unokavő egy olyan nagyképernyős berendezést szerelt a dédi lakásába,amivel szinte egyetlen kattintással kontaktust tud teremteni velük.

Naponta 2-3 órát vannak "együtt".A most már 2 éves kislány fejnlődésének, növekedésének minden fázisát élvezheti, a biliztetést és a beszédet is beleértve.

Nemrégen hívtam telefonon a dédit,aki nem vette fel a kagylót.Nem tudtam mire vélni a dolgot.Majd kicsit később ő jelentkezett és mondta,hogy "Kaliforniában" járt és nem figyelt a telefonra.Zsófika figyelmeztette,hogy vegye már föl végre a telefont.

Hát itt tartunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blogprobalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr22352824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása